tisdag 29 mars 2011

Fotboll, hjärtan och trötthet....

Just nu sitter jag och kollar på fotbollen Sverige-Moldavien, just nu står det 0-0. Kan ju inte speciellt mycket om fotboll men Sverige ser ju rätt mycket bättre ut.
Kollade in startelvan och insåg att jag saknar de gammal fotbollskillarna. De jag kände igen mest var Elmander,  Zlatan och Kim källström sen var det bara en massa nya unga pojkar. Kan det vara så att jag blir äldre???
Kollade in Mästarnas mästare på kanal ett i söndags, är ju ett underbart program. Troligtvis inte så många av er som läser min blogg som tycker det. Men jag är svag för alla sportprogram och även sportfilmerna. Iaf så var Anders Limpar med och han kommer man ju ihåg som en av de lite större från för. Min favorit när man var liten var nog ändå Kenneth Andersson, men den snyggaste var väl Brolin på den tiden.



Samtidigt som jag kollar fotboll försöker jag sy klart mina hjärtan. Jag ska ge bort två till C i helgen när vi jobbar ihop. C var med mig när jag skulle handla tyg första gången, tror inte hon tyckte det var lika kul som jag :) Jag ska även skicka en till min plastis som berättade för mig att hon inte kunde sy alls och var med mig andra gången jag behövde tyg. ojojoj nu blev det mål här.

I helgen var jag ute på lördagen, jag hade verkligen en kul dag och kväll. Men den har satt sina spår. Jag är så otroligt trött, idag sov jag till elva. Det har nog inte hänt sen jag var typ 20. Jag tittade mig i spegeln och jag kan se påsarna under mina ögon, jag som aldrig för påsar under ögonen. Vad har hänt liksom, borde ju klara av att gå ut ibland :)

onsdag 23 mars 2011

Mina projekt..

Nu när jag är hemma ganska mycket så har jag startat en del projekt. Tyvärr är inget helt färdigt då ekonomin inte riktigt tillåter det. Men en dag ska jag bli klar med alla fyra projekten :)
Tänkte iaf visa er vad det är jag har gjort.

påslakan, som bara ska sys ihop med ett underlakan sen är det färdigt :)

En kudde, det är det sista projektet som jag startat och det är därför inte helt färdigt.

En kudde till, saknas bara innerkuddar och det ska jag köpa på ikea så jag ska bara ta mig dit :)

Hjärtan, dessa ska jag ha i ett fat i min lägenhet men ska sy ett till. Här finns dock ingen ekonomi som hindrar mig. Bara min egen lathet haha

Så nu vet ni vad jag håller på med på dagarna, okej inte varje dag för så hade jag haft en massa mer kuddar :)

tisdag 22 mars 2011

Reklam..

Avskyr Oreos reklam såååååååååå otroligt töntig. Sen är dom ju inte speciellt goda heller, och dom blir det inte av att man slickar på dom.
Älskar ÖB:s nya reklam, Snorbilligt fniss fniss. Jag sitter verkligen och rynkar min näsa i fnissryckningar  varje gång.
Gillar även cola zeros reklamer, ibland skulle man ju behöva ha det så i verkligheten. Dricka en klunk och sen ordnar sig allt, underbart. Speciellt om det kom en helikopter och en massa heta killar som hjälper till :) 
Sen avskyr jag nog de flesta andra :)


Kram på er

måndag 21 mars 2011

Vad är kärlek....

Vad är kärlek…
Jag tycker att det är oerhört svårt att skriva ner vad kärlek är, samtidigt finns det ju en massa att säga om just kärlek.
För mig är kärlek så otroligt mycket, kärlek till syskon, föräldrar, djur, saker, mat, vänner, årstider, dans, sol, regn och en massa mer. 
Jag tror inte man kan begränsa kärleken utan den ska få vara fri för alla. Alla ska få känna kärlek till det som de anser vara viktigt.
Kärlek är inget man kan ta på enligt mig, utan något som finns inuti. Det där extra lilla pirret som säger att det man känner är något speciellt, eller den där extra känslan som gör att något blir lite mer speciellt än något annat. 
Jag hoppas att alla människor på ett eller annat sätt får uppleva kärlek. För även om jag inte vet exakt hur man ska förklara det, så vet jag att det är en fantastisk känsla.


fredag 18 mars 2011

Ångest...

Det finns en del saker som ger mig ångest i livet, och de värsta två är tandläkaren och bilbesiktning.
Jag kommer ju liksom aldrig därifrån rikare eller överdrivet glad. Kan väl hända att jag går igenom tandläkaren men väldigt sällan som bilen går igenom besiktningen. Idag vet jag dessutom om att min handbroms är paj så det är liksom ingen idé att ens hoppas på att den går igenom felfritt.

Idag får jag redan på om bilen ska skickas till bilhimlen eller om det finns lite liv kvar i den :)
Jag hoppas verkligen att den klarar sig ett år till, men verkligheten säger något annat. Men hoppet är ju det sista som överger människan. Min underbara bror ska följa med mig så jag slipper detta hemska själv :)

Det är väl inte riktigt så illa men nästan :)

torsdag 17 mars 2011

Jag vill ha... men det är onödigt

Jag har en hel lista på saker som jag vill ha tex en vinöppnare, en byrå till hallen, nya mjukisbyxor, korgar till skåpet, ett nytt badrum osv. Alltså en hel massa saker och alla dessa saker jag skrev ovan kommer jag att köpa en dag men jag vill också ha något som är helt onödigt.

Jag vill ha en one piece jump in, det verkar ju så underbart skönt att lullarunt i den när man är hemma och inte har något att göra.

Det är ju inte svårt att se mig i en sån :)

tisdag 15 mars 2011

Underskattat...

Jag har verkligen inte mycket att berätta idag. Jag vill dock göra alla uppmärksamma på att jag tippade Eric Saade som vinnare i Melodifestivalen. Är lite förvånad att det var så många bra låtar med i år. Självklart fanns det ett par st som jag verkligen inte gillade.

Idag tänkte jag ta upp tre saker som jag anser vara underskattade.

1. Vetekudden, jag har de senaste dagarna frusit ganska mycket och har man ingen pojkvän som kan hålla en varm under tv-kvällarna är vetekudden ett mycket bra sällskap. Den är varm och lagom hård och tröttnar man på den är det bara att sparka ner den på golvet. Man kan använda den gång på gång utan att den tröttnar eller att jag tröttnar haha. Så till alla som fryser lite nu på kvällarna, köp en vetekudde (dom är inte alls dyra).

Undra om man kan sy en egen vetekudde??


2. Väckarklocka, jag skrev ju för ett tag sen att jag glömt min telefon och då saknade jag verkligen en väckarklocka. Jag vaknar alltid på nätterna för att kolla klockan och jag behöver alltid trycka på min telefon. Så nu ska jag skaffa mig en väldigt simpel liten klocka som jag kan ha vid sängen. Jag vet att det antagligen inte är så snyggt men jag gömmer den när det kommer viktigt folk på besök.

Den får dock verkligen inte låta, då åker den ut direkt :)


3. Pussel, både igår och idag har jag pusslat. Ja det kan vara för att jag har så otroligt lite att göra nu :) men jag tycker faktiskt att det är ganska roligt. Det får inte vara för svåra pussel, då tröttnar jag men idag pusslade jag och O ett på 300 bitar alldeles lagom enligt mig. Jag förstår att det kan låta som en tantvarning men jag äter iaf inte bridgeblandning till :)


Puss & kram

lördag 12 mars 2011

Schlager...

Idag är det final i melodifestivalen, och hur dåligt jag än tycker att det har blivit så måste jag ju titta.
I år har jag inte ens hört alla bidrag men om jag ska välja en favorit får det nog bli, håll i er nu Eric Saade. Det är ju fruktansvärt att erkänna haha. Jag har ju även hört att Swingfly ska vara bra men jag har missat det bidraget helt.
Linda Bengtzing är ju faktiskt väldigt mycket schlager enligt mig. Hon har nog den enda låten som verkligen är schlager i år men jag hejar inte på den. 
En låt jag hade velat ha med i finalen är Shirley´s angels, den var min favorit av alla i deltävlingarna men den kom ju inte ens i närheten.

Nu tänkte jag göra en lista med tio av de bästa schlager låtarna jag är ju inte så gammal så jag kommer antagligen att missa en del bra och säkert glömmer jag en del av de bästa. Dom är nu inte i ordning av bäst till sämst utan bara tio bra.


1. Fyra bugg och en coca cola, detta var min favorit låt i flera år när jag var liten. Inte lika stark favorit idag haha

2. Fångad av en storm vind, den måste ju bara vara med. Den har man ju både dansat och sjungit till med sitt hopprep haha

3.Alexandra är ju också en fantastisk låt med många minnen. Jag vet att den en gång var med i Talangjakten i min gamla skola. Det var dock inte jag som framförde den.

4.Högt över havet. Här finns det också en massa minnen, jag gillade den starkt då och nu är den en favorit på singstar :)

5.Dover Calais, även om jag var lite och inte kommer ihåg den i melodifestival sammanhang så är det ju en fantastisk låt.

6.Stad i ljus. Kommer ihåg att jag var mycket besviken när denna låt vann men idag är det en klassiker haha. Jag hejade ju på lotta och trippel and touch med 100%, oerhört dålig låt.

7. Som om himlen brann, säkert inte många som känner till denna. Jag var 10 år, titta på den på youtube så förstår ni varför en tjej på tio gillade den. Tror att jag gillade dansen och de fina klänningarna haha.

8.We are all the winners. Om jag inte minns fel så gillade min syster denna väldigt mycket och bara för att jag inte skulle heja på samma så valde jag Eloise men jag visste ju att den hon valt var bättre haha (dock vann ju min)

9.Piccadilly circus. När jag hade namnsdag när jag var lite så, fick jag ett band av min mamma med Pernilla Wahlgren wow liksom :)

10. Detta är inte en schlager låt men troligtvis den bästa som någonsin spelats i melodifestivalen
Björn Gustavsson med låten Carina Berg


Så nu var det klart skicka gärna era favoriter till mig så jag har något att lyssna på.
Ha en bra schlagerkväll

torsdag 10 mars 2011

cravings...

Igår var jag ute och fikade på kvällen, fikade dock inget sött alls. När jag sen kom hem var jag så sötsugen men jag har ju aldrig sånt hemma för då skulle det ligga i magen direkt. Jag tänkte ju först att det försvinner snart, satte mig och kollade tv men kände att jag det bara växte. Jag hämtade lite morötter för det tänkte jag kan ju hjälpa, sen hämtade jag mer morötter och lite gurka. Hjälpte det? nej självklart inte. Jag tog en knäckemacka men det hjälpte inte heller. Då kom jag på att jag hade Loka päron i kylen och vatten ska man ju dricka om man är sugen på något för det ska ju enligt alla experter hjälpa så otroligt bra. Jag hällde i mig resten av flaska det vill säga kanske en halv liter. Väntade en stund på att vattenmiraklet skulle inträffa men det gjorde det inte. Jag var alltså fortfarande sugen på något sött.
Jag gjorde lite te med honung i för det är ju sött så det borde ju hjälpa men icke. Nu börjar jag bli lite irriterad på mig själv och tänk nu att det har gått nästan 4 timmar och inget verkar hjälpa. Gick ännu en gång ut i köket och då hämtade jag havregrynen. så det hela slutade med att jag satt och åt mina fiber havregryn med en tesked direkt ur paketet. Det är inte ett dugg sött men det hjälpte :) Så när ni känner att ni behöver något sött ta hellre några skedar havregryn.





Ska ju snart skriva om punkt fem också men jag anser den vara svår, så jag väntar några dagar tror jag. 
Gå från vad bjuder jag på till vad är kärlek är inte direkt enkelt haha 
Ha en underbar dag!

onsdag 9 mars 2011

Vad bjuder jag på...

Idag får det väl äntligen vara dags att berätta vad jag bjuder på. Först måste jag ju bara hylla Bridget Jones dagbok. Den första filmen har varit mitt sällskap under snöovädret som gjorde att jag inte hade någon lust att lämna lägenheten. Filmen slutar ju som alla andra kärleksfilmer lyckligt men den ger mig ändå lite mer hopp om kärleken än alla andra filmer. För visst har jag träffat på Daniel Clever i mitt liv och man vet att det aldrig kommer att funka. Man vill ju ha en kille som Mark Darcy som visar sig vara en riktig pärla. Och alla dessa dumma kommentarer om att man bara för att man är singel i min ålder är för kräsen eller inte kan få en man grrrrr. Även om jag inte är lika klantig som Bridget kan jag verkligen känna igen mig i filmen på flera ställen :) Jag gillar den helt enkelt.



Så nu till vad jag skulle bjuda på för mat.
Tacos
Just nu har jag en massa olika favoriter men en som alltid hänger i är ju Tacos. Alla gillar det och man kan variera det så mycket. Om man nu vill göra det lite mer speciellt med tacos kan man ju göra en paj eller liknande. Eller bara välja lite mer lyxiga ingredienser tex vindruvor och cashewnötter. Jag brukar även ibland göra vitlöksåser till antingen en varm eller en kall.
 
Tabouleh    
Lax gjord i ugnen med quinoa och grönsaker. En ganska ny rätt hos mig men en klar favorit. Laxen kryddar man bara som man vill och in i ugnen. Egentligen ska man ha rökt lax men jag tycker bättre om det så här. Quinoa kokas upp med en vitlök och buljong. När den är färdig pressar man i citron och blandar i olja och paprikapulver och andra nödvändiga kryddor. Hacka tomat, gurka och lök och blanda i det.
Blir helt enkelt super gott och går ganska fort att laga.

Varma smörgåsar
Detta gjorde jag sist jag hade vänner här. Jag gjorde varma smörgåsar på ett lantligt rostebröd. Jag smörade brödet med pesto la på tomat och mozzarella  och in i ugnen otroligt gott och lätt. Knappast så att jag har kommit på iden men skriver ändå ner den här ifall att nån har missat det :)

Tapas
Om man vill ha knytkalas rekommenderar jag Tapas, gott och lätt och alla kan äta något.
Gör bara en lista här nedanför på vad man kan bjuda på.
Kycklingvingar, vitlöksbröd, oliver, skinka, olika korvar, tortillabröd med ost och jalapeno, dadlar med bacon runt (verkligen en favorit), melon, räkor i olika former m.m. Ja det finns ju en hel massa olika och det är otroligt gott. 

Linda bacon runt dadlarna och in i ugnen tills de ser ut så här :)
Hoppas att ni får lite tips och idéer på vad ni kan bjuda på. 
Vintriga kramar

tisdag 8 mars 2011

Vårtecken...

Idag har jag sett och känt en massa vårtecken som jag tänkte dela med mig av. Punkt nr fyra kommer jag lovar men det blir senare idag :)
Jag har städat min lägenhet och jag lämnade fönstret öppet en liten stund, det var riktigt skönt att få in luften och solen i lägenheten. Det måste ju vara ett vårtecken haha.
Jag bestämde mig sen för en promenad till affären och bara det att jag valde den affären som ligger längst bort måste ju vara ett super tecken på att det är vår och man vill vara ute.
När jag gick spanade jag efter blommor, jag vet att det är för tidigt men bara känslan av att spana är ju ett tecken. Sen kom det en motorcykel wiii super tecken på att våren är här. Jag hade för första gången på väldigt länge ingen mössa på mig och jag hade satt upp håret i en frisyr. Mössan låg säkert i fickan men jag behövde aldrig ta på mig den :) Vantarna var på men det gick att ta av dom till och från. När jag väl kom till affären fick jag iof den tråkiga löpsedeln mot mig att nu kommer mer snö och kyla :( Så nu är jag nere på jorden igen och inte ute och svävar bland vårtecken haha. Mössan och vantarna är inte nedpackade utan finns tillgängliga ändå fram till den riktiga våren kommer :)

Jag passar på att sätta in en bild på ett klart vårtecken. Jag är lite konstig men maskrosor är på ett sätt en av de finaste blommor som finns :) Detta är ju helt och hållet min åsikt.
 

måndag 7 mars 2011

Nya saker hos mig...

Min vän har virkat en disktrasa till mig, hon säger att den är den bästa hon haft. Jag är lite skeptisk men jag ska ge den en chans. Kul att testa lite nya saker.
Nya krukor :)
Detta är min nya hängare som jag ännu inte fått upp i hallen men ville visa den iaf. Här ser den ju inte så spännande ut men det kommer verkligen att bli jätte fint.

söndag 6 mars 2011

Tack!!

Blir ingen punkt 4 idag utan idag får jag nog hylla några av mina vänner som fick ställa upp lite extra. Det hela började med att jag var på jobbet idag och insåg att min kollega hade en likadan jacka som mig, detta kom jag på när jag råkade sätta på mig den istället för min.
Tänkte inte mer på det utan tog på mig min jacka och tog bilen hem till lägenheten 2,5 mil bort. Kommer till affären och inser att jag hade ett missat samtal och ska då leta fram telefonen..... borta. Hällde ut hela väska och letade överallt i bilen, tills jag helt plötsligt komme rpå att jag måste ha lagt mobilen i min kollegas jacka :(
Går in och handlar det jag ska ha och försöker komma på en lösning, min kompis M bor bara några hundra meter från mig. Så jag sprang hem till henne för att få låna telefon, det är väldigt roligt att överraska folk när de minst anar det :)
Väl där fick jag ringa jobb och få reda på om den låg där och det gjorde den ju. Sen blev det till att försöka hitta en väckarklocka men det visar sig vara helt omöjligt, det finns inte många människor som idag äger en vanlig väckarklocka. Jag fick iaf tag i en annan kompis J som jag skulle träffa senare på kvällen, hon säger att hon har en gammal mobil med ett extra kort i som nog ska hålla en vecka till wiiiiii. Nu kommer jag att Vakna imorgon tänker jag men sen visar det sig att mobilen inte har så mycket batteri och jag kommer att vakna tio gånger i natt för att se så inte mobilen dött. ( ja så fungerar jag) Men nu kom jag på att min syster har lagt sin gamla trasig laddare i min lägenhet och jag visste inte om jag skulle slänga den. Så letade fram den och visst passade den perfekt. Så idag vill jag säga Tack till

M som var hemma och lät mig låna telefonen,
J som lånade mig sin telefon
Syster som la sin gammal laddare hos mig.
Ni är alla underbara människor. Puss på er

onsdag 2 mars 2011

Min föräldrar...

Jag fick målat om mitt kök wiii jag är så nöjd :) Inte just för att det bli jätte fint utan att jag faktiskt tog tag i det och gjorde klart det. 
Det hela gick ganska bra förutom att jag trampade i målarburken det första jag gjorde, de strumporna var bara att släng haha. Idag har jag ställt tillbaka alla möbler och städat i köket, nu börjar lägenheten se okej ut igen efter ett par dagar av kaos. Funderar på om jag ska ringa min kompis M och fråga om hon vill gå med till blomsterlandet. 

Dags för punkt nr 3
Min föräldrar, mina föräldrar är skilda och bor på varsitt håll i varsin liten by. Mamma på landet och pappa centralt i en by. Båda mina föräldrar betyder mycket för mig och har alltid gjort. Jag är uppvuxen boende hos min mamma så kanske är jag lite mammig, vilket kan vara en nackdel ibland men jag är också otroligt glad för att jag har en så bra relation med min mamma som jag har. 
Båda mina föräldrar har fantastiska sidor min mamma kan man fråga allt och man får bra svar. Hon har verkligen svar på allt, ibland funderar jag på om jag någonsin kommer att bli så smart haha.
Min pappa är också smart såklart men det blir andra frågor och funderingar som ställs till honom. Min pappa är en skämtande person, väldigt ofta ganska dåliga skämt men man kan inte annat än att bli glad av dom. 
Mina pappa är som ett barn på julafton vilket jag och min syster tycker är väldigt roligt, jag var tvungen att ringa henne för att få lite idéer på vad jag skulle skriva :)
Det är svårare än vad man tror att skriva om sina föräldrar, visst kan jag skriva om längd och ålder men vad ger det liksom. 
Min mamma gillar: Djur, natur och trädgården, läsa böcker, hon är grym på korsord och en massa andra saker så klart. Då jag är väldigt lik min mamma och har ärvt massa olika saker av henne så undrar jag ibland varför jag inte ärvt tex hennes vardagssmarthet eller intresse för att sy och greja i trädgården. Och vem ärvde jag egentligen min slarviga sida ifrån?? och min kräsna sida? Alla äter ju allt utom jag haha
Min pappa gillar: Husvagnen, träning, resa, sötlakrits. Jag är imponerad av min pappa som har sprungit en massa lopp Göteborgsvarvet, Stockholmsmaraton, midnattsloppet (med mig) och en massa andra smålopp. Också en sida jag önskar att jag ärvt men den fick min syster haha. Pappa får idag inte längre springa pga en skada på hans knä, jag önskar att det inte var så då jag ser på han hur mycket han tycker om det. Varför skulle jag som verkligen avskyr att springa annars ställa upp i ett lopp med min pappa :)

Detta kanske inte ger en jätte klar bild av mina föräldrar men detta är vad jag tänker dela med mig till er. 
Nu ska det promeneras i solen. 
Ha en underbar dag